Суббота, 18.05.2024, 08:45 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2016 » Декабрь » 24 » Безпечне транспортування вантажів на підприємстві
03:32
Безпечне транспортування вантажів на підприємстві

Безпечне транспортування вантажів на підприємстві

Аварії і травми при транспортуванні вантажів - часті випадки на підприємстві. Особливо важливо забезпечити себе і своїх працівників на нафтових і газових підприємствах, адже тут працівники мають справу з екстремальними температурами і легкозаймистими речовинами.

Багато зосереджують свою увагу в сфері безпеки на видобутку і переробці нафти, проте професіонали знають, що транспортування вантажів на таких підприємствах - не менше небезпечна сфера праці.

Підприємства потребують швидкої доставки обладнання і матеріалів на місце роботи. Найчастіше для цього використовується вантажно-розвантажувальний транспорт. Він потрібен майже завжди, так як транспортується сировина зазвичай багато важить і має великі обсяги. Для забезпечення безпеки на підприємстві на першому плані повинна бути в тому числі безпеку при транспортуванні сировини, особливо якщо це сфера нафтової або газодобувної промисловості.

Транспортування матеріалу

Для жителів Швецій є проект: Säkerhetsdatablad. Тут вас проконсультують по правилах перевезення грузів.

Часто на підприємствах перевозять товстостінні труби. Вони використовуються для водопроводу, і їх транспортування особливо небезпечна, в зв'язку з їх розміром і вагою. Фахівці витратили багато зусиль для вирішення завдання транспортування труб.

Наприклад, фронтальний навантажувач є універсальною машиною для транспортування різних вантажів, у тому числі труб (використовується спеціальна вилка для підняття труби). Однак такий навантажувач є скоріше компромісом для транспортування великих об'єктів, так як використовується в першу чергу для риття.

Однак сьогодні створені більш безпечні машини для транспортування великих або довгих об'єктів, які більш безпечні.

Багато хто використовує фронтальний навантажувач в якості основного засобу для транспортування, однак, це не найбезпечніший варіант.

Видимість

Так як ширина труби майже завжди ширше машини, водієві потрібно якомога більше видимості, щоб не створити аварію на підприємстві. Видимість дозволить більш вільно маневрувати на майданчику, запобіжить травми і трагедії.

Найчастіше кріплення або спеціальні вилки для труб розташовані перед кабіною водія. Це в деякій мірі підвищує ризик аварії, так як самі труби зменшують огляд водія. Деякі транспортні засоби мають спеціальні кріплення позаду, на які закріплюються труби. Але при цьому не варто забувати про видимість ззаду транспортного засобу, і слід пам'ятати, що труби набагато ширше транспорту.

Фахівці створюють все нову і нову техніку, приділяючи якомога більше уваги видимості. Так що для забезпечення більшої безпеки на виробництві радиться регулярно оновлювати транспорт.

Хороший спосіб збільшити видимість водія - ця установка камер. Це забезпечить додаткову безпеку на підприємстві. Також важливо освітлення на майданчику. Радиться використовувати світлодіодні фари - вони дають більше світла, а енергії витрачають менше.

рівновага

Ще одним важливим фактором безпеки транспортування вантажів є рівновага. Під час навантаження матеріалу на транспортний засіб потрібно враховувати вагу матеріалів для грамотного його розміщення. Велику роль відіграє вага самого транспортного засобу. Крім того важливими складовими транспорту є підвіска, шини, колісна база - все це впливає на рівновагу при перевезенні вантажів. Фронтальний навантажувач відмінно перевозить вантажі по бруду, однак шарнірне рульове управління не сприяє перевезенню важких вантажів.

Рівновага змінюється при різких поворотах, це теж варто враховувати при перевезенні вантажів. Фронтальний навантажувач втрачає близько 50% своєї потужності при повороті, так що краще рішення для різкого повороту - рухатися назад і вперед, трохи повертаючи.

Без розрахунків рівноваги, не враховуючи потужності машини або навантаження на повороті дуже легко може статися нещасний випадок.

Зараз багато транспортні засоби мають коротку колісну базу, яка дозволяє різко повертати, не зачіпаючи вантажопідйомність.

Крім того, для роботи на асфальтованій або рівній поверхні часто використовуються навантажувачі такого типу:

Однак вони безсилі в непрохідних місцях.

Безпека кадрів при навантаженні і розвантаженні матеріалів

Персонал повинен бути підготовлений до безпечної навантаження та розвантаження матеріалів на транспортний засіб. Дуже часто працівники виявляються в небезпечних ситуаціях, в яких рішення потрібно приймати швидко. Тільки правильність прийнятих рішень можуть врятувати життя працівнику, який опинився під загрозою смерті.

Кожен службовець повинен проходити відповідну підготовку, чітко знати інструкції при роботі з технікою.

Нафтова і газова промисловість - одна з найнебезпечніших в світі. Керівництво поінформоване про небезпеки на підприємствах і роблять все можливе для скорочення НС. Однак самі працівники повинні дотримуватися всі інструкції і не отримати травму на робочому місці.

Просмотров: 512 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0