Суббота, 18.05.2024, 09:08 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2017 » Апрель » 4 » Ендоскопічний ультразвук
00:29
Ендоскопічний ультразвук

Ми звикли, що ультразвукове дослідження здійснюється через шкіру. Ультразвук, відбиваючись від внутрішніх органів, надходить назад у датчик і дає можливість отримати їх зображення на екрані монітора. Однак сила ультразвуку гасне в глибині тканин, і багато органи не вдається оглянути в деталях. Особливо складно вивчити анатомію стінки шлунково-кишкового тракту. Тепер в арсеналі лікарів є унікальна методика проведення ультразвукового дослідження зсередини, перебуваючи в безпосередній близькості від досліджуваних органів. Ця методика називається ендоскопічне ультразвукове дослідження (ЭндоУЗИ). Вона дозволяє розглянути внутрішні органи в деталях, побачивши недоступні для стандартного ультразвукового дослідження зміни. Дослідження виконується за допомогою спеціального ендоскопа, на кінці якого є не тільки оптичний прилад, але і мініатюрний ультразвуковий датчик. Використання в приладі дуже високих частот ультразвуку (5,0; 7,5; 12 і 20 МГц) забезпечує глибоке проникнення ультразвуку в тканини і високу якість зображення з роздільною здатністю менше 1 мм, недоступне іншим методам дослідження.

Замовити ендоскопи дешевше можна тут: купить эндоскоп.

ЯКІ ОРГАНИ МОЖНА ДИВИТИСЯ ЗА ДОПОМОГОЮ ЕНДОСКОПІЇ?

При ЭндоУЗИ можна провести ультразвукове дослідження порожнистих відділів травного тракту, в які вводиться эхоэндоскоп (стінки стравоходу, шлунка, товстої і прямої кишки), а також органів черевної порожнини, які знаходяться в безпосередній близькості до шлунку чи кишки. Це підшлункова залоза, жовчні протоки, жовчний міхур і печінка. УЗД - сканування через стравохід дає можливість отримати зображення органів середостіння. Окрім внутрішніх органів, можна визначити стан розташованих у черевній або грудній порожнині лімфатичних вузлів. 
ДЛЯ ЧОГО ПРИЗНАЧЕНЕ ЕНДОСКОПІЧНЕ УЛЬТРАЗВУКОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ? 

Основними показаннями для ендоскопії є: 
Діагностика утворень стінки стравоходу, шлунка, дванадцятипалої кишки як доброякісних (поліпи, підслизові освіти, экстраорганные здавлення, кісти), так і злоякісних поразок. Важливо не просто діагностувати освіту, але і визначити, з яких шарів воно виходить, на який рівень проростає, чи є регіональні лімфатичні вузли. На всі ці питання може відповісти лише ЭндоУЗИ.
Діагностика захворювань підшлункової залози (гострий і хронічний панкреатит, кісти, новоутворення, камені).
Діагностика захворювань жовчного міхура та жовчовивідних шляхів. Особливо поразок вихідних відділів жовчного і панкреатичного проток і Фатерова сосочка. Ці зони малодоступні для інших методів діагностики.
Діагностика утворень середостіння.
Уточнення ступеня розвитку варикозного розширення вен в стравоході і шлунку при захворюваннях печінки для вибору тактики лікування та профілактики варикозних кровотеч.
Пошук соустий з глибокими венами.

Просмотров: 474 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Апрель 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0