23:13 Як вибрати якісний чай |
Ми звикли думати, чим дорожче ми купуємо пачку чаю - тим він якісніший і смачніше. На сьогоднішній день в магазинах такий величезний вибір - з бергамотом, лимоном, жасмином, полуницею, м'ятою і навіть з ананасом. Можна зустріти вже звичний нам чорний і зелений, а також жовтий, рожевий, білий і навіть червоний. Найголовніша відмінність чаю - ступінь ферментації його листя. Дорогий чай не завжди вважається кращим, тому дуже важливо правильно читати упаковку чаю. Отже, абревіатура, яка найчастіше зустрічається в наших супермаркетах на упаковках чаю. Умовно можна поділити на три частини - це крупнолистовий, середньолистовий і мелколістової. Крупнолистовий (big leaf, whole leaf) - найякісніший чай, який збирають з верхніх найніжніших листя чайного куща. В деякі крупнолістовиє чаї додають крім великого листа ще й чайні нирки, які надають йому вишуканий і неповторний смак. Ви можете замовити здорове харчування тут: www.halabudda.com. Середньолистовий чай (loose leaf) - це чай більш низької якості. До його складу входять листя які в процесі обробки зламалися і не потрапили в крупнолистовой. До багатьох пачки середньолистовий чаю дуже часто потрапляють дрібні частинки і чайна пил. Мелколістової чай (small leaf) зазвичай позначається, як гранульований. Якщо перекласти дослівно з англійської, то це означає велика чайна пил, дрібна потерть або подвійний просівши. Ця труха часто виходить після подвійного просева дрібних шматочків чайного листя. І те, що це призначалося для середньолистовий чаю - за принципом «необхідно продати все» природно потрапляє в чай нижчого сорту. Найчастіше чай гранульований і мелколістової розфасовують в разові пакетики і продають нам. Він вважається самим низькоякісним продуктом. Крім цього ми можемо зустріти таке маркування як: Ortodox (або classic) - це чай приготований вручну шляхом ручного скручування чайних листочків. Результат - найменше пошкодження чайного листя і відповідно більш насичений смак. Blended - це так званий купаж, до складу якого входить кілька сортів чаю. З них один високої якості, а один або два інших не дуже високого ґатунку, які доповнюють його смак. Pure - ця абревіатура означає чай, не змішаний ні з якими іншими видами. Дуже хороший за якістю чай, який має унікальний по-своєму смак. Ну і на кінець СТС - чай в приготуванні якого використовувалися машинні технології. Тепер ви знаєте маркування, що вказується виробниками на упаковках чаю. І вам вибирати, що ж все - таки пити якісний, ароматний чай або чайну пил. Приємного чаювання! |
|
Всего комментариев: 0 | |
Меню сайта |
Форма входа |
Поиск |
Календарь |
Архив записей |
Наш опрос |
Статистика |
Онлайн всего: 1 Гостей: 1 Пользователей: 0 |