Суббота, 18.05.2024, 11:39 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2016 » Октябрь » 11 » Як вибрати якісний чай
23:13
Як вибрати якісний чай

Ми звикли думати, чим дорожче ми купуємо пачку чаю - тим він якісніший і смачніше. На сьогоднішній день в магазинах такий величезний вибір - з бергамотом, лимоном, жасмином, полуницею, м'ятою і навіть з ананасом. Можна зустріти вже звичний нам чорний і зелений, а також жовтий, рожевий, білий і навіть червоний. Найголовніша відмінність чаю - ступінь ферментації його листя. Дорогий чай не завжди вважається кращим, тому дуже важливо правильно читати упаковку чаю.

Отже, абревіатура, яка найчастіше зустрічається в наших супермаркетах на упаковках чаю. Умовно можна поділити на три частини - це крупнолистовий, середньолистовий і мелколістової.

Крупнолистовий (big leaf, whole leaf) - найякісніший чай, який збирають з верхніх найніжніших листя чайного куща. В деякі крупнолістовиє чаї додають крім великого листа ще й чайні нирки, які надають йому вишуканий і неповторний смак.

Ви можете замовити здорове харчування тут: www.halabudda.com.

Середньолистовий чай (loose leaf) - це чай більш низької якості. До його складу входять листя які в процесі обробки зламалися і не потрапили в крупнолистовой. До багатьох пачки середньолистовий чаю дуже часто потрапляють дрібні частинки і чайна пил.

Мелколістової чай (small leaf) зазвичай позначається, як гранульований. Якщо перекласти дослівно з англійської, то це означає велика чайна пил, дрібна потерть або подвійний просівши. Ця труха часто виходить після подвійного просева дрібних шматочків чайного листя. І те, що це призначалося для середньолистовий чаю - за принципом «необхідно продати все» природно потрапляє в чай ​​нижчого сорту. Найчастіше чай гранульований і мелколістової розфасовують в разові пакетики і продають нам. Він вважається самим низькоякісним продуктом.

Крім цього ми можемо зустріти таке маркування як:

Ortodox (або classic) - це чай приготований вручну шляхом ручного скручування чайних листочків. Результат - найменше пошкодження чайного листя і відповідно більш насичений смак.

Blended - це так званий купаж, до складу якого входить кілька сортів чаю. З них один високої якості, а один або два інших не дуже високого ґатунку, які доповнюють його смак.

Pure - ця абревіатура означає чай, не змішаний ні з якими іншими видами. Дуже хороший за якістю чай, який має унікальний по-своєму смак.

Ну і на кінець СТС - чай ​​в приготуванні якого використовувалися машинні технології.

Тепер ви знаєте маркування, що вказується виробниками на упаковках чаю. І вам вибирати, що ж все - таки пити якісний, ароматний чай або чайну пил. Приємного чаювання!

Просмотров: 475 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0