Суббота, 18.05.2024, 11:14 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2016 » Октябрь » 7 » Як вибрати подушку
00:08
Як вибрати подушку

Як вибрати подушку для сну? Значну частину життя людина проводить в «сплячому режимі».

Адже сон допомагає не тільки розслабитися, але також відновити сили, додати енергії, зарядитися бадьорістю, накопичити позитивні емоції, відпочити від фізичних навантажень.

Тому важливо, щоб усі складові сну не тільки були барвистими зовні, але і зручними, практичними, довготривалими, нешкідливими. Важливо багато уваги приділити процесу вибору нової подушки.

В першу чергу варто визначитися для себе, які функції, крім своєї основної, вона повинна виконувати. Не забувайте, що важливий не тільки зовнішній вигляд, потрібно розглянути всі характеристики і складові. Купуючи нову подушку, що не посоромилися помацати її, розглянути з усіх боків, дізнатися внутрішнє наповнення.

Турецькі подушки можна замовити тут: KILIM PILLOW.

Подушка, як і матрац, надає найбезпосередніший вплив на шийний відділ хребта. Якщо вона незручна, то шийний відділ буде приймати неправильний вигин. Згодом на ранок болить шия, з'являються головні болі.

Тому значимість подушки в побуті спальні велика, так як вона не тільки доповнює його, але і є корисною для здоров'я. Ще наші предки помітили корисність цього атрибута в своєму житті і використовували для сну спеціальні дощечки і інші підручні засоби.

Головні характеристики подушкіГлавние характеристики подушки

1) Перша з характеристик, на яку треба звернути увагу, це висота подушки. Оптимальний варіант - це відстань від десяти до чотирнадцяти сантиметрів. Але тут не все так просто.

Висота подушки безпосередньо залежить від того, наскільки широкі плечі у людини. Ці величини знаходяться в прямій залежності. Чим ширше плечі - тим вище повинна бути подушка.

М'язистим спортсменам з широкими плечима варто купувати подушку вище, щоб спати було зручніше. Адже коли такий спортсмен ляже набік, то голова не повинна впасти в утворену прірву, а перебувати на правильному рівні. Маленьким дітям можна купити подушку нижче.

2) Розмір подушки - одна з важливих складових. Стандартом вважається розмір 50х70 см. У більшості випадків фабрики навіть наволочки в комплект білизни шиють такого ж розміру. Але не можна приймати цю величину за еталонний зразок. Адже розмір подушки може бути різним.

Уподобання у кожної людини неоднакові: хтось любить великі, в деякій мірі навіть величезні, хтось - маленькі, які підходять для малюків. Та й стандарти з минулих часів теж змінилися.

Якщо раніше шили тільки квадратні або прямокутні подушки, то зараз їх асортимент значно збільшився. На ринку і в магазині можна побачити круглі, овальні, трикутні, у формі звіряток, рослин та інші форми подушки.

Характеристики Подушкін не всі вони підходять для сну. Химерні подушки більше служать прикрасою для інтер'єру або забавою для дітей. А от спати на них буде вкрай незручно, незатишно і шкідливо для здоров'я. Саме тому, купуючи подібну подушку, пам'ятайте, що вона не виконає своєї основної функції, а тільки потішить ваше око.

3) Важлива також жорсткість подушки. Тут потрібно врахувати також те, наскільки жорсткий ваш матрац. При м'якому матраці подушка повинна бути більш набитою. Якщо матрац жорсткий - подушку вибирайте помягче. Все це дозволить хребту придбати рівне становище вночі.

4) Купуючи нову подушку, обов'язково зверніть увагу на шви. Повертите покупку в руках, розгляньте ретельно. Близько швів не повинно бути багато дірочок або отворів немаленьких розмірів. Сам шов повинен бути акуратним, менш помітним. Головне, щоб він не розходився, тоді і сама подушка прослужить довгий час.

5) Також подивіться матеріал, яким обтягнута подушка. Треба брати подушку з приємною на дотик тканиною. Адже синтетична може викликати алергічну реакцію, електризувати волосся. В такому випадку на ранок ви будете виглядати як кульбаба.

Крім того, тканина повинна пропускати повітря, щоб внутрішня набивка могла дихати. У зворотному випадку подушка після тривалого періоду, тому як буде сирувата і неприємно пахнути. «Дихав» тканину вбере погані запахи, краплі поту, сльози і стане джерелом скупчення мікробів.

6) На сьогоднішній день існує два основних види подушок - класичні та ортопедичні. Подушки ортопедичні відрізняються тим, що мають трохи дивну форму. Найчастіше це подушка з валиком або виїмкою для голови.

Така форма дозволяє шийного відділу придбати потрібну форму, що сприятливо впливає на здоров'я.

Наповнювачі для подушекНаполнітелі для подушок

Знати, яку подушку (класичну або ортопедичну) ви хочете, мало. Найбільш важливим у виборі цього атрибута сну залишається внутрішня набивка. Розглянемо кілька варіантів, а також їх переваги або ж недоліки.

1. Найпопулярнішим залишається набивка з пуху і пера. Для цього знадобляться пір'я водоплавних птахів. Основну частину набивання займає пух, перо додають менше, оскільки воно жорстке. Але така набивка може викликати алергію, тому не всі купують подушку з подібною набиванням.

2. Не дуже популярною, але дуже зручною є набивка з овечої вовни. Така подушка м'яка, приємна. Але служить вона недовго, так як шерсть швидко скочується і не тримає колишню форму.

Прати подушку з вовняної набиванням теж не рекомендується, це призведе до ще більш швидкої її кончину.

3. Подібним варіантом наповнювача є вата. Це прийнятний варіант, недорогий, м'який. Але так само, як і набивка з вовни, вата недовговічна. Крім того, вбирає вологу, тому вона вимагає частих провітрювань. Наповнювач з вати один з найбільш широко використовуваних.

4. Популярним і часто вживаним залишається також синтепон. Подушки з синтепону практичні і гарні в застосуванні.

Улюблена подушка5. Подушки з шовковим наповнювачем досить дорогі. Але, як кажуть в народі, вони того варті. Матеріал не викликає алергії, приємний і зручний в експлуатації, приймає потрібну форму під час сну.

6.Подобной розкішшю можна назвати подушки з латексним наповнювачем. Він теж коштує чималих грошей, але зручності приносить не менше.

7. Нововведенням можна назвати подушки з набиванням з комфорель. Така подушка наповнена невеликими кульками, які приймають потрібну вам форму під час сну. З таким же наповнювачем роблять дитячі іграшки. Він дуже приємний на дотик, відчувається, як кульки бігають під пальцями, що створює ефект масажу.

8. Подушки з силіконовим наповнювачем легко відновлюють потрібну форму і пропускають повітря. Тому вони практичні у використанні і можуть прослужити довгі роки.

9. Одним з приємних і корисних, залишається варіант набивання подушки гречаним лушпинням або сушеними травами. Це сприятливо впливає на стан здоров'я, сприяє боротьбі з хропінням і безсонням.

10. Також якісний і корисний сон забезпечать подушки з трав'яний набиванням. Вони мають приємний запах, що дозволяє гарненько виспатися. Але подібні подушки мають вельми короткий термін експлуатації.

Приємних сновидінь в обіймах з коханою подушкою!

Просмотров: 724 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0