Суббота, 18.05.2024, 10:06 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2016 » Август » 24 » Як вибрати соковижималку (шнековая соковыжималка)
01:20
Як вибрати соковижималку (шнековая соковыжималка)

Всім відомо, що свіжовичавлені соки - найкраще джерело вітамінів і мікроелементів. Такий сік відрізняється від магазинного не тільки відсутністю консервантів, потужної обробки, що знижує кількість корисних елементів, але і більшою доступністю. Одного разу купивши соковижималку можна заощадити на покупці соків кожен день.

Перші соковижималки з'явилися ще на початку минулого століття. Однак першопрохідці ринку виявилися занадто громіздкими, важкими і володіли неймовірним рівнем вібрації, який не просто звучав неприємно, але і примушував соковижималку постійно зміщуватися по поверхні. А ось з початку 50-х років, завдяки старанням швейцарських фірм, соковижималки стали набувати рис, які вони зберегли і донині. Сучасні соковижималки зручні, компактні, багатофункціональні і настільки різноманітні, що відповідну модель можна знайти при будь-якому сімейному бюджеті.

Доступні моделі соковижималок можна знайти тут: шнековая соковыжималка.

Як і всі кухонні пристрої, соковижималка має свої плюси і свої мінуси. Різні соковижималки призначені для різних цілей, відрізняються своїми можливостями, потужністю і складанням. Для того щоб прийняти остаточне і правильне рішення щодо покупки, спочатку потрібно розібратися з її цілями. Соковижималки діляться не тільки за принципом потужності / функціональності / вартості, але і за принципом використання. Аж до того, що різні моделі можуть працювати з різними овочами та фруктами. Деякі варіанти здадуться занадто гучними, занадто великими або складними для використання. Спробуємо розібратися з основними критеріями вибору соковижималки для того, щоб кожній людині було простіше визначитися з тим пристроєм, який ідеально відповідатиме його побажанням.

Види соковижималок

Все соковижималки можна умовно розбити на дві великі групи - для цитрусових і універсальні (або відцентрові). Відрізняються вони не тільки призначенням, але і пристроєм і розмірами. Розглянемо обидві групи докладніше.

Соковижималки для цитрусових

Дані прилади мають досить простий пристрій. Вони складаються з мотора, ємності для соку і закріпленої в ній насадки з ребристим конусом на закінчення, за допомогою якої і вичавлюється сік. У свою чергу, такі соковижималки діляться на звичайні і з прямою подачею. Відрізняються вони резервуаром для збору вичавленого соку.

Стандартна соковижималка має в комплекті спеціальну чашу, в яку потрапляє концентрат, а ось моделі з прямим віджиманням призначені для установки на простий стакан, з якого сік можна відразу пити. Основним недоліком такого пристрою є його невелика ККД в порівнянні зі звичайною соковижималкою і висока вартість. Як правило, моделі з функцією прямого віджиму більш великогабаритні і стоять на порядок дорожче своїх аналогів з чашею.

Соковижималка для цитрусових соковижималка прямого віджиму
На що звернути увагу при покупці:

Потужність. Потужність соковижималки для цитрусів коливається від 20 до 100 Вт. Чим вище цей параметр - тим швидше буде вичавлений сік.
Обсяг резервуара. Звичайно, вибір залежить від потреб сім'ї, але в цьому випадку можна дати просту пораду - вичавлений сік тим корисніше, ніж він свіже. Саме тому не варто обманювати себе підвищеним обсягом чаші. Краще купити модель з невеликим резервуаром і при необхідності вичавлювати сік в два прийоми.
Носик. Він повинен бути зручним і бажано - оснащений фільтром.
Тримач для фруктів. Вкрай бажано його наявність. Утримувати фрукт руками дуже незручно і не завжди безпечно.
Насадки. Варто вибрати моделей з регульованим розміром прорізів на ребристою насадки. Це дозволить віджимати сік на вибір - з м'якоттю або без неї. Також слід перевірити наявність додаткових насадок в комплекті. Лимон і грейпфрут мають різні розміри і насадки для них потрібні різні. У більшості якісних моделей цей момент передбачений.
Шкала для вимірювання об'єму рідини. Вона повинна бути нанесена на чашу резервуара. Це зовсім не обов'язкова модифікація, але в багатьох соковижималках вона є і користь від такої дрібниці власник відчує, коли в рецепті попадеться певну кількість соку або буде потрібно вичавити сік для коктейлю.
Знайти соковижималку для цитрусових можна практично по будь-якій ціні. Все залежить від запитів покупця і бренду виробника. Орієнтуватися при виборі краще на знайомі назви компаній, що пропонують тривалий гарантійний термін обслуговування. Це убезпечить від неприємних сюрпризів дому та дозволить довго користуватися пристроєм.

Просмотров: 545 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0