Суббота, 18.05.2024, 08:19 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2016 » Август » 1 » Як вибрати унітаз
00:18
Як вибрати унітаз

При ремонті у ванній кімнаті перед нами стоїть питання питання: як вибрати унітаз? У деяких людей вибір унітазу викликає відчуття якоїсь незручності, і вибір робиться на швидку руку. Але це неправильний підхід, так як унітаз купується на тривалий час, і є предметом інтер'єру ванної кімнати. Тому потрібно розібратися в основних характеристиках цього незамінного пристрою, в чому я і постараюся Вам допомогти.

Почнемо з матеріалів, які використовують для виготовлення унітазів. Основними є фарфор і фаянс. Виготовляються вони з однакових матеріалів, але відрізняються пропорції цих матеріалів і режим випалу. Фаянс більш пористий, ніж фарфор, тому більш крихкий і вбирає вологу (9-12%), через що забруднюється і важко чиститься. Щоб знайти характеристики порцеляни, фаянсу покривають спеціальною глазур'ю. Порцелянові унітази на порядок дорожче фаянсових, але і прослужать вони довше. Чисто візуально їх відрізнити неможливо. Дізнатися з якого матеріалу виготовлений унітаз, можна по його документації. Слід звернути особливу увагу на відсутність тріщин. Зовнішні тріщини визначаються ретельним оглядом. Внутрішні тріщини можна визначити, піднявши одну частину унітазу в повітря і постукати монеткою або будь-яким металевим предметом по поверхні. Звук повинен бути дзвінким інакше існують внутрішні тріщини.

Ви можете замовити унітаз на сайті: Santehshop.kiev.ua. Широкий асортимент якісних унітазів та іншої сантехніки за доступними цінами.

Висота установки унітазу за нормами: 40 см від підлоги до верху приладу в житлових, громадських і виробничих приміщеннях, 40 см в школах і 33 см в дитсадках.

Ціна унітазу буде залежати від матеріалу, з якого він виготовлений, бренду та дизайну.

При виборі висоти слід орієнтуватися на найнижчого члена сім'ї. За конструкцією унітази діляться на підлогові і підвісні. Якщо у ванній кімнаті мало місця, то бажано встановлювати підвісний.

Бачок унітазу може встановлюватися окремо або на поличку, безпосередньо на самому унітазі (компакт). Також бачки поділяються на відкриті та вбудовані в стіну (в підвісних унітазах). Зараз найбільш популярні унітази-компакти.

Для економії води в бачках встановлюються спеціальні кнопки, при натисканні яких спустошується або весь бачок, або тільки половина.

Існує два різні способи змивання:

пряме - вода при змиванні не змінює напрямок свого руху і омиває тільки половину раковини.

зворотне (кругове) - вода омиває всю раковину, що набагато краще, ніж при прямому змиванні.

Дуже важливо врахувати спосіб випуску води в каналізацію. Якщо Ви придбаєте унітаз з невідповідним для Вашої зливної труби випуском, доведеться його міняти на відповідний. Отже, існує три способи випуску води в каналізацію:

Вертикальний - каналізаційна труба повинна входити вертикально в підлогу, тому така система можлива при індивідуальній забудові і не підходить для звичайних квартир.

Горизонтальний - універсальний спосіб. Використовуючи перехідник трубу можна ввести як в підлогу так і в стіну. Найчастіше застосовується в імпортної продукції.

Косий - забезпечує випуск води під кутом 30-45 градусів. Найчастіше застосовується у вітчизняній продукції. Придатні для установки в звичайних квартирах.

Чаші унітазів також розрізняються за своєю конструкцією. Існують тарілчасті, козирькові і воронкоподібні чаші.

Тарілчаста форма широко поширена в старих унітазах. Вона оберігає від бризок при змиванні, але не всім подобається постійно знаходиться вода в "тарілці"

Просмотров: 324 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0