Суббота, 18.05.2024, 10:26 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2016 » Октябрь » 24 » Як виховати дитину гідною людиною?
23:37
Як виховати дитину гідною людиною?

Кожному свідомому батьків хочеться виховати гідну людину. І кожен батько, який має таке прекрасне і корисне бажання, намагається максимально «вкластися» в дитини, за виключенням випадків його природному середовищі, оточуючи любов'ю і турботою! Але при всій отчої любові питання: «Як виховати гідну людину?» Залишається у багатьох батьків відкритим. Саме на нього разом і постараємося відповісти!
Перший крок: усвідомте, що саме ви вкладаєте в поняття «гідна людина». В яких якостях це буде проявлятися у дитини? Як ви зрозумієте, що виховали гідного людини? У відповідях на ці питання бажано скласти список тих якостей, які Вам би хотілося виростити у своїй дитині. наприклад,
відповідальний, щоб відповідав за те, що сказав і зробив;
чуйний, щоб відгукувався на прохання інших людей;
дисциплінований, щоб міг контролювати себе, свої прояви і інші важливі якості гідного людини.
Все про виховання дітей тут: внутренний ребенок.
Будьте уважні, в результаті проведеної роботи повинен вийти бажаний портрет гідну людину, до якого Ви будете прагнути в процесі виховання, а не те, чого вам би не хотілося бачити в своєму чаді, наприклад, «щоб не була егоїст, не злий і т. д. ».
Другим кроком на цьому шляху буде оцінка себе як батька на предмет відповідності зі складеним портрета. Наскільки ви є відповідальним, чуйним і дисциплінованою людиною? В чому це проявляється? Як ви демонструєте це своїй дитині? Адже як говорить народна мудрість «Яблуко від яблуні недалеко падає».
І якщо на цьому етапі ви виявляєте, що варто бути більш чуйним по відношенню до інших або до своєї дитини, або варто перестати без кінця лаяти керівництво, а взяти відповідальність за якість свого життя на себе, то почніть роботу над собою! Посилюючи прояв бажаних якостей у себе, ви автоматично щепите їх дитині!
Безглуздо чомусь вчити дитину на словах, коли поведінка батьків не відповідає сказаному. І, на жаль, це найчастіше зустрічається помилка у вихованні дітей.
Третій крок стосується безпосереднього виховного впливу. Батькам рекомендується заохочувати в дитині позитивне і обговорювати небажане прояв. Наприклад, коли дитина 2-4 років пропонує вам допомогти з прибиранням, не відмахується від нього, тому що без нього ви, можливо, зробите її швидше, а з ним прибирання може затягнутися на цілий день. А навпаки, висловіть подяку за готовність допомогти і прийміть допомогу. У ситуаціях, коли ви просите дитини про щось і він відгукується, не беріть це як належне «адже він і повинен це робити», а говорите «Спасибі, що ти мені допоміг!».
Подяка батька найпотужніше заохочення і закріплення бажаної поведінки дитини і один з найбільш дієвих та ефективних інструментів впливу на нього! Всі діти хочуть схвалення, любові і прийняття від своїх батьків!
Інший важливий момент - це батьківська реакція на небажаній поведінці дитини. Грамотне поведінку батьків допомагає не тільки виправити і не закріпити невдачу, але і навчить дитину ефективно реагувати на неуспіх.
Щоб грамотно відреагувати на помилку дитини, незалежно від його віку, задавайте собі 3 питання:
Яке почуття вчинок дитини у мене викликає?
Коли батько діліться своїми почуттями, які не звинувачуючи дитини, дитина вчитися розуміти вплив свого вчинку на стан іншої людини, а також вчиться бути відкритим у прояві свого емоційного стану.
Даю я зрозуміти дитині, що він несе відповідальність?
Батько повинен нести своєю реакцією послання «за те, що ми робимо, ми несемо відповідальність». Дитина в свою чергу повинен розуміти, що є певні межі, обмеження, які пояснені батьками і за порушення яких буде покарання.
Допомагаю я своєю реакцією зрозуміти йому, що на помилках можна вчитися?
Батькові необхідно демонструвати віру в те, що дитина витягне урок і впоратися з цією ситуацією.
Всього лише 3 кроки - 1. Мати чітке уявлення про те, що Ви хочете. 2. Оцінка себе з точки зору бажаного портрета. 3. Грамотне батьківське поводження - дозволяють кожному з батьків стати більш ефективним і отримати відповідь на питання «Як виховати дитину гідною людиною?»
Батьківської мудрості Вам!

Просмотров: 544 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0