Суббота, 18.05.2024, 10:44 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2018 » Январь » 26 » Як вишивати бісером
01:04
Як вишивати бісером

В останні роки вишивка бісером знайшла друге дихання. Не тільки умільці використовують крихітні бісеринки для прикраси виробів з тканини, але і модельєри взяли в ужиток цей вид мистецтва. Дизайнери провідних Будинків Моди, таких як Dolce&Gabbana, Balmain Valentino охоче прикрашають свої колекції візерунками в дусі італійського бароко.

Так що, освіживши улюблену блузку або навіть джинси з малюнком гармонійно підібраних по колірній композиції бісеринок, ви не залишитеся без уваги оточуючих і обзаведетеся трендової річчю. Якщо раніше ви лише із захопленням розглядали картини, вишиті бісером , настав час змінити ситуацію і оволодіти навиком. Тим більше процес нескладний. Ми розповімо, як навчитися вишивати бісером і дамо поради для початківців.

Основи вишивки бісером на тканинах

Якщо ви тільки починаєте знайомитися з мистецтвом вишивки бісером, почніть з малого. Не потрібно хапатися за складні масштабні картини, щоб не відбити бажання займатися рукоділлям, адже процес вишивки – тривалий і трудомісткий.

Почніть з невеликого візерунка на тканини або предмет гардеробу. Можливо, це буде малюнок на кишені піджака або комірці. Насамперед визначтеся з «полотном» для творчості. Можна взяти і просто шматочок канви або придбати вже укомплектований всім необхідним набір для початківців.

Цікавитесь вишивкой бісером?! Тоді вам сюди: вышивка бисером для новорожденных.

 Вишиваючи на одязі, а особливо на новій речі, важливо переконатися, що матеріал поводиться гідно при пранні, не дуже мнеться і не деформується. Визначтеся з малюнком, в інтернеті можна знайти тисячі схем найрізноманітніших тематик і стилів.

Підбір бісеру

Головне – підібрати якісний бісер. Виходячи з обраної схеми і задумки, можна використовувати круглий бісер або стеклярус. Ці два види бісеринок відмінно комбінуються в одному малюнку, доповнюючи один одного контрастністю форм. Крім широкої колірної гами, бісер може бути прозорим, матовим, перламутровим і глянсовим. Якщо ви будете вишивати складні картини, наприклад, пейзажі, варто використовувати різні варіації, тоді ваша робота придбає додатковий об'єм і фактурність.

Важливо використовувати бісеринки однакового розміру, так що не забудьте переглянути їх до початку роботи і прибрати «вибиваються з юрби».

Додаткові інструменти і матеріали

Перш ніж дізнатися, як вишивати бісером , варто підготувати додаткові інструменти і матеріали, необхідні в роботі. Крім бісеру та тканини необхідні:

Нитки. Для пришивання до тканини крихітних бісеринок призначені спеціальні тонкі і міцні нитки. Придбати їх можна в спеціалізованих магазинах для рукоділля. Зазвичай використовують нейтральні кольори ниток: сірі або бежеві.
Голка. Вона повинна бути міцною, маленькою та тоненькою, щоб її вушко без праці проходило в маленький отвір бісеру. Бувалі рекомендують голку під номером 10 для стежки.
П'яльці. Щоб процес був комфортніше для початківців, знадобляться п'яльця. Якщо вибраний шматочок тканини для створюваної картини занадто малий для п'яльці, його потрібно попередньо приметать до більш великому шматку матеріалу.
Ножиці. Вони знадобляться для відрізання нитки. Підійдуть будь-які наявні будинку ножиці.
Вдеватель ниток. Цей інструмент є не обов'язковим, але з його допомогою можна заощадити час і нерви, вправляя нитку в голку. Особливо корисним він буде для початківців, не «набили руку».

Приступаємо до вишивання бісером

Всі матеріали та інструменти підготовлені, залишається дізнатися, як правильно вишивати бісером . Влаштуйтеся зручніше, забезпечте належне освітлення, світло потрібне яскраве, розсіяне і краще денний. Для початківців важливо вибрати зручний спосіб кріплення бісеринок.

Способи вишивки бісером

Існує кілька способів закріпити бісер на тканини:

«Вперед голкою». Це самий простий і популярний серед початківців спосіб. Голка проходить з вивороту на лицьовий бік, на неї нанизується бісер, потім голка знову проколює тканину поруч з мініатюрною бусинкою. Робиться маленький стібок з вивороту й голка знову «потрапляє» на лицьову сторону, одягаємо бісеринку, проколює тканину, робимо стібок і повторюємо знову.
«Строкові». Техніка складніше, але картини в ній виходять більш жорсткими. Виведіть голку на лицьову сторону, надіньте бісеринку і розташуйте її за голкою. Проколіть тканину за бісеринки і виведіть голку на виворітну сторону. Тепер голку потрібно вивести «на обличчя» так, щоб нитка вийшла перед наступною бусинкою. Просуньте голку в отвір бісеру, розташуйте бусинку впритул до першої і введіть голку між ними. З виворітного боку у вас будуть виходити довгі стежки.
«Стебловий». Техніка вдала для вишивання рівних ліній. У ній нерідко вишивають бісером ікони. Виведіть голку на лицьову сторону. Нанизуємо бісеринку і повертаємо голку на виворіт. Знову повертаємо голку «на обличчя», просмикнувши голку в перший отвір. Протягуємо другий раз через бісер і нанизуємо другу бусинку, повертаємо голку на виворітну сторону.
Порада для початківців: візьміть невеликий шматочок тканини і випробуйте всі 3 варіанти, щоб визначитися з зручним для вас способом, а вже потім можна приступати до обраного малюнку.

Перенесення малюнка на тканину

Якщо ви не використовуєте готовий набір для вишивки, а приміром, вишиваєте на одязі, потрібно перенести малюнок на тканину. Зробити це можна за допомогою копірки або спеціальної термобумаги. Купити останню можна в канцелярських магазинах. Малюнок друкується на кольоровому принтері, прикладається до матеріалу і проглаживается праскою.

Покрокова інструкція процесу вишивки

Переходимо від теорії до практики. Слідуючи поетапною схемою, почніть створення своєї першої картини або нехитрого візерунка:

Візьміть голку і відріжте нитку довжиною близько 50 див.
Всуньте нитку, на кінці зав'яжіть акуратний вузол.
Досвідчені умільці радять починати з верхнього або нижнього ряду малюнка.
Просуньте голку з вивороту на лицьовий бік і злегка потягніть за неї, щоб упевнитися в надійності фіксації нитки.
Нанизуємо бісеринку і кріпимо її до матеріалу обраним способом.
 Вишивайте , поки «вільна» нитка не стане приблизно 10 см завдовжки. Щоб всилити нову нитку, стару потрібно закріпити. Для цього виведіть голку навиворіт, потім зробіть маленький стібок, щоб голка знову опинилася з виворітного боку, але не затягуйте нитку щільно, у вас повинна вийти петля. У цю петлю просмикніть нитку і затягніть, повинен утворитися вузлик у поверхні тканини.
Залишок нитки можна обрізати, залишивши підлогу сантиметровий хвостик.
Тепер ви знаєте, як вишивати бісером . Натхнення вам і творчих успіхів!

Просмотров: 505 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Январь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0