Суббота, 18.05.2024, 08:45 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2017 » Октябрь » 25 » Яким чином і де знайти роботу на літо за кордоном
22:26
Яким чином і де знайти роботу на літо за кордоном

Ця думка приходила в голову, напевно, багатьом. Ідеї, як відомо, літають у повітрі, а земля чутками повниться. Для початку, як і в будь-якій справі, необхідно зібрати достовірну інформацію.

Спробуйте, для початку, просто спробувати на вулиці поговорити на цю тему з гастарбайтерами, скажімо, з ближнього зарубіжжя. Найголовніше, що ви дізнаєтеся, спілкуючись з ними, так це те, що вони скажуть вам, може і не зовсім звично для вас, але по-російськи!

Ось ми і підійшли до головної, мабуть, проблеми подібних пошуків. Це незнання іноземних мов більшістю росіян. Адже саме на цих труднощах і грає величезну кількість фірм-посередників, що пропонують своїм клієнтам платні послуги з надання роботи. Дивно, чи не правда?

 З цього моменту і виникає «замкнене коло». Нескладно припустити, що той, хто думає, де знайти роботу на літо, навряд чи здатний оплачувати послуги фірми-посередника, а якщо навіть і здатний, то все одно, це якось не логічно саме щодо пошуку роботи. Але навіть якщо ви і вирішили скористатися такого роду послугами, майте на увазі, що така фірма фактично сама повинна бути представником конкретного закордонного роботодавця, а в цьому випадку вашими витратами стає тільки оплата проїзду до їхнього офісу і назад. Але це, швидше, з області фантастики.

Потрібна робота за кордоном?! То вам сюди: работа за границей для украинцев.

Як знайти роботу на літо за кордоном самостійно

Тому в такій ситуації краще діяти спільно. Перше, що приходить в голову – це різні групи і спільноти, присвячені роботі на літо за кордоном, в різних соцмережах. Це і Facebook, ВКонтакте (для пошуку тимчасової роботи на літо заходьте сюди), і багато де ще. Якщо в такій групі знайдеться, скажімо, «бригадир», який і займається всією організацією – тоді це варіант, гідний уваги. І додаткову оплату своєї організаторської діяльності він отримає від роботодавця. І ви, як говорилося вище, в такій ситуації нічого оплачувати не повинні! Крім того, там же є можливість поспілкуватися з тими, для кого сезонна робота за кордоном – справа звична, подивитися відео, і т. д.

Однак, і у цієї системи є один, мабуть, але істотний недолік. Адже користувачі соцмереж розкидані по всій країні, а талановитий організатор, як правило, один. Так що ідеальний варіант – це не думати, де знайти роботу на літо, а навчитися організовувати все це «з нуля», самому.

Давайте, спробуємо розібратися, в чому ж сенс і які основні труднощі пошуків роботи за кордоном, особливо сезонної. Насамперед, варто зрозуміти головне: для чого саме ви могли б знадобитися роботодавцю. Що стосується сезонних робіт, особливо на літо, а такі роботи найчастіше пов'язані із збиранням урожаю, збором ягід у лісі (можна домовитися в групах Вконтакте), і т. д.. Є усталена думка про те, що в країні, на яку ви націлилися, не вистачає робочих рук. Насправді це не зовсім так. Швидше за все, на такі роботи «аборигенів», навіть з числа безробітних, не докликатися, і роботодавець змушений шукати ресурси на стороні.

Де знайти роботу за кордоном. На літо, на постоянку». Ще способи.

Можливо, якби роботодавець знав ваші здібності і контактні дані, він негайно прислав би вам запрошення на роботу, може бути навіть російською мовою.

Отже, якщо з іноземними мовами у вас проблеми, логічніше звертатися не в посередницьку фірму, а до перекладача. Якщо ви з ним, вибачте за каламбур, знайдете спільну мову, то з його допомогою, користуючись стандартними пошуковими системами, ви зможете безпосередньо зв'язатися з потрібним вам роботодавцем і обговорити всі деталі, як мовиться, на березі.

При такому розкладі виникає наступне питання. Де взяти перекладача? Адже якщо просто звернутися, скажімо, в бюро перекладів, там вам просто зроблять переклад конкретного тексту, в той час, коли вам потрібно налагодити онлайн-спілкування з роботодавцем. Якщо ви студент Вузу, ви цілком зможете попросити допомоги на кафедрі іноземних мов, пояснивши ситуацію.

Природно, для онлайн-спілкування можна користуватися електронними перекладачами, але в такому варіанті теж є свої «підводні камені». Справа в тому, що якщо ви зовсім не знаєте мови, електронний перекладач може бути вам корисним тільки в одну сторону – в перекладі на російську мову того, що пише роботодавець. Переклад же з російської на мову роботодавця і є основною проблемою. Півбіди, якщо просто якась фраза виявиться кострубатою, і він все одно її зрозуміє. Набагато гірше, якщо вийде повна «абракадабра», а ви не зможете це відстежити.

Само собою, якщо ви здатні спілкуватися, хоча б по-англійськи, все стає набагато простіше. Проте краще всього з французом говорити по-французьки, з італійцем — італійською, а з фіном — по-фінськи. Не випадково саме ці мови першими приходять на розум, оскільки саме Франція, Італія, Фінляндія, та ще, мабуть, Швеція є основними країнами-роботодавцями на літній період. В Італію і Францію зазвичай їздять на прибирання винограду, а в Фінляндії і Швеції – на збір лісових ягід.

Отже, ви зв'язалися з роботодавцем, обговорили всі умови, він згоден надати вам роботу, ви повідомляєте йому свою адресу (не електронний, а фізичний), на який він і надішле вам запрошення на роботу.

Але це тільки половина справи. Що ж з цим запрошенням робити далі? А далі потрібно всього-на-всього відправитися в консульство тієї країни, з якої ви з якої ви вирішили мати справу, і консул сам зв'яжеться з вашим роботодавцем.

Для чого це потрібно. Вся справа в тому, що роботодавець, по-перше, повинен мати чітку причину для залучення іноземців, тобто, він повинен офіційно повідомити консула, що у нього немає робітників з числа корінного населення. В іншому випадку, залучати іноземців йому просто не дозволять. По-друге, роботодавець зобов'язаний оплатити вашу медичну страховку на весь час вашого перебування в даній країні. І, по-третє, оплата вашої дороги в обидва кінці – це теж турбота роботодавця, так як в будь-якому випадку роботодавець відповідає за ваше повернення додому.

Просмотров: 480 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0