Суббота, 18.05.2024, 09:08 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2018 » Январь » 27 » Майстер-класи для дітей
12:37
Майстер-класи для дітей

Майстер класи, як простий і ефективний спосіб за два-три години навчитися чомусь новому, ще недавно вважалися прерогативою дорослих. Сьогодні ця форма інтерактивного навчання і виявлення творчих можливостей буквально підірвала дитячий світ. По популярності майстер-класи для дітей обійшли аналогічні практики для дорослих. Суть їх у тому, що за короткий час майстер дає покрокову інструкцію, а дитина виконуючи її, створює щось своїми руками, набуваючи власний досвід.

Чим привабливі дитячі майстер-класи?

1. В кожній дитині закладено творчий початок, і майстер-клас допомагає виявити приховані таланти.
2. Окрім творчої складової майстер-класи - це завжди радість, свято, гра, можливість забезпечити дитині цікаве дозвілля, подарувати яскраві, незабутні враження.
3. Часто дитина не може зайнятися творчістю вдома через відсутність у батьків часу, навичок, підручних матеріалів. В оплату майстер-класу входять всі необхідні для заняття матеріали та аксесуари, що зручно для батьків. Готові вироби діти забирають з собою на пам'ять.
4. Можливість дитини спробувати себе в різних іпостасях дозволяє батькам визначитися, в якому напрямку розвивати своє чадо далі.
5. Не виключено, що в майбутньому дитина може зробити правильний вибір і визначитися з професією, до основ якої долучився під час майстер-класів.
6. Дитина працює в команді, набуваючи навички колективізму і працьовитості без всякого примусу і повчань.
7. Отримані на майстер-класі навички можуть стати захопленням у дорослому житті.

Детальніше тут: в Киеве увлекательные мастер классы.

Зорієнтуватися на ринку пропонованих дитячих майстер-класів в Києві сьогодні досить складно. Це різноманіття видів і напрямів, форм, практик, як традиційних, так і нестандартних. Майданчиками для їх проведення служать виставки, ярмарки, парки, дитячі студії, клуби і центри, кінотеатри, торгові комплекси, ресторани, кафе та піцерії, театри, музеї, засоби масової інформації і так далі. Їх проводять у дитячих садках, школах. Можна замовити виїзний майстер-клас на дитяче свято, день народження. Або вибрати індивідуальний: виключно для своєї дитини. Вони можуть бути платними і безкоштовними, творчими та розважальними, з участю батьків, разовими або розрахованими на кілька відвідувань. Це той випадок, коли безмежні можливості випереджають бажання.

Види дитячих майстер класів

Діапазон майстер-класів для дітей настільки широкий, наскільки багатогранні інтереси дитини. Зупинимося на деяких з них.

Творчі - пізнавальні і розвиваючі - найпопулярнішими є розвиваючі майстер-класи. Це навчання танцям, хореографії, фігурного катання, рукоділлю, живопису, розпису, ліплення, флористики - всього не перерахуєш. В останні роки в традиційних напрямках з'явилися свої "родзинки" Діти з задоволенням займаються на майстер-класах миловарінням, виготовленням свічок, вчаться створювати шоу-мильних бульбашок, моделювати фігурки з повітряних кульок. Осягають різну техніку малювання - від олівця до картин з розплавленого пластиліну, піску, на воді, молоці і т. п. В рукоділлі затребуваними стали декупаж – техніка декорування предметів; кардмейкінг – виготовлення листівок з включенням різних матеріалів; ф – валяння фігурок з вовни; квіллінг – картини з скрученого паперу та інше.

У рейтингу пізнавальних майстер-класів незмінно лідирую кулінарні.

Для дітей це можливість освоїти приготування піци, десертів, тістечок, цукерок, сервіровку столу. Вони проходять у ресторанах, кафе, піцеріях, кулінарних школах, студіях, яких в Києві дуже багато на хвилі інтересу до цього виду уроків. Переважна частина київських ресторанів проводить кулінарні майстер-класи для дітей безкоштовно.
Ряд творчих майстер-класів дозволяють дитині "приміряти" до себе професію. Наприклад, виступити в ролі перукаря чи візажиста; за 2-3 години освоїти основи мультиплікації та режисури. На театральних майстер-класах вони пишуть сценарії, опановують елементи сценічної майстерності. У ляльковому театрі вчаться керувати лялькою, роблять її своїми руками. У музеях дізнаються про якомусь виді декоративно-прикладного мистецтва і одночасно пробують себе в ньому. А в класі з журналістики беруть перше у своєму житті інтерв'ю, моделюють проведення телевізійного ток-шоу. У підлітків останнім часом популярністю користуються майстер-класи рятувальників, де вчать надавати першу допомогу в екстремальних ситуаціях.

Розважальні - ці майстер-класи проводяться під час дитячих свят. Головне тут створити настрій, порадувати дітвору. Безпрограшний варіант - колективне декорування торта або виготовлення шоколадних цукерок, льодяників, розпис пряників, створення інших кулінарних шедеврів, які можна потім з'їсти або забрати додому. Зазвичай діти бувають в захваті від створеного ними шоу мильних бульбашок, малювання на воді або піском, зйомок фільму і т. д.

Сезонні - їх можна замовити до свят: Нового року, Різдва, Великодня, 8 березня, іншим. Наприклад, до Нового року діти вчаться робити новорічні листівки, сніжинки, іграшки, гірлянди, маски і т. д. На великдень – розписувати великодні яйця, пряники, прикрашати паски. 8 березня – це подарунки своїми руками для батьків і друзів.

На що звернути увагу при виборі майстер класу?

Особливість дитячих майстер-класів у тому, що їх вибирає не дитина, для якого вони призначені, а його батьки. Тому слід врахувати ряд моментів.

Вікові критерії при виборі майстер-класу батьки повинні враховувати вік дитини. Адже те, що можуть зробити діти 6-8 років, не під силу малюкові двох років. Він не може довго концентрувати увагу, працювати з дрібними предметами. Ці нюанси враховані у майстер-класах для самих маленьких: аплікації (з паперу, серветок, тканини круп і т. д.), ляльки з тканини, соломи, декор фоторамок, ліплення з пластиліну, кулінарні майстер-класи. Вважають, що долучати дитину до цього можна з двох років.

Свобода вибору - майстер-клас не обернувся для дитини рутиною, краще дати їй самій можливість вибору. Якщо батьки хочуть зробити сюрприз, слід також виходити з пристрастей дитини ну і своїй інтуїції.

Коли мета виправдовує засоби - якщо це не безкоштовний майстер-клас, то діапазон цін на нього варіюється в залежності від виду, професіоналізму майстра, рівня дитячих центрів, клубів і т. д. Батьки повинні визначитися, для чого потрібен майстер-клас дитині. Якщо це далекосяжні цілі, краще, щоб з їх чадом займалися професіонали, грамотні педагоги. Послуги профі можуть коштувати дорожче, але, можливо, це той випадок, коли мета виправдовує засоби.

Вибрати майстер-клас для дитини можна в Інтернеті. На нашому сайті представлений широкий каталог організацій, що спеціалізуються на їх проведення, а також майстрів, які пропонують ці послуги.

Просмотров: 457 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Январь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0