Суббота, 18.05.2024, 10:44 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2016 » Октябрь » 24 » Ремонт шкіряних меблів своїми руками
22:59
Ремонт шкіряних меблів своїми руками

Ремонт шкіряних меблів своїми руками

Ремонт шкіряних меблів своїми рукаміКожаная меблі - це прикраса будь-якого інтер'єру. Вона не виходить з моди ось уже кілька століть, і не дарма. Шкіряні меблі виглядає витончено і дорого, майже не забруднюється, за нею легко доглядати.

 
Шкіряні меблі - це не показник розкоші, а, навпаки, продуманості і економності господарів. Перетягнути і відремонтувати її набагато легше, ніж звичайну меблі. Головне: правильно вибирати засоби для очищення, вчасно мити оббивку і берегти її від гарячих предметів, зберігати при прямих сонячних променів і т.д.
Але що, ж робити, якщо сталася неприємність і меблі все-таки зіпсувалася? Це може бути і забруднення, і невелика подряпина, іноді оббивку пропалівают, від старості вона протирається, морщиться і рветься. Перша думка - звернутися до фахівців, які працюють в майстерні по ремонту і реставрації елементів меблів. А якщо немає такої можливості або грошей? Або ж ви хочете взяти всю відповідальність на себе і навчитися самостійно ремонтувати меблі? Вихід один: провести ремонт шкіряних меблів своїми руками. Як це зробити - про це ми розповімо далі.
На відміну від м'яких меблів з тканинною оббивкою, шкіряні меблі не псується від забруднень. Плями від рідин або від їжі легко ліквідуються за допомогою протирання мильним розчином. Тут головне - це не дати їм в'їстися в шкіру. Якщо таке трапилося, то фарбування неминуча.
Фарбування шкіряних меблів
Якщо з часом шкіряні меблі втратила колишню привабливість, потерлася, на ній з'явилися дрібні тріщини і подряпини, то найкращий варіант - це фарбування. Можна придбати спеціальний спрей, який називається компаунд. Він ідеально підходить для оббивки лакованої шкіри, а ось з натуральною шкірою буде проблематичніше. Тут вибір за вами: ризикувати чи звертатися до професіоналів своєї справи.

Замовляйте якісну перетяжку меблів тут: ремонт мебели киев.

Отже, як провести ремонт шкіряних меблів за допомогою компаунда?
Перший етап: очищення і знежирення оббивки. Для початку потрібно промити шкіру водою з милом (мильним розчином) і ретельно протерти спиртом, в концентрації 70%. Після повного висихання, з відстані 1-2 см (не більше) розпилюємо спрей і розподіляємо його за допомогою м'якої тканини, змоченою в теплій воді. Деякі роблять це не ганчірочкою, а просто пальцем - тут вже як вам зручніше. Знову ж, чекаємо висихання і зашкуріваем, поліруємо то місце, яке пошкоджено. Зробити це можна невеликий шкіркою або ватним диском. Далі підбираємо ґрунтовку відповідного кольору і фарбуємо то місце, де було пошкодження.
Потрібно відзначити, що такий метод - це найбільш надійний і простий варіант, якщо говорити про ремонт шкіряних меблів своїми руками. Іноді його застосовують тільки для того, щоб приховати потертість в певному місці, наприклад, на бильце, а іноді так оновлюють і фарбують всю оббивку повністю, якщо не хочеться робити перетяжку. Після цього навіть старе потерте крісло або диван буде виглядати, як нове. Та й у такий спосіб можна не тільки приховати пошкодження, які утворилися, але і оновити колір меблів, надати їй свіжий блиск.
Ремонт шкіряних меблів своїми руками за допомогою такого матеріалу, як рідка шкіра - це процес набагато складніше і відповідальніше, ніж просто фарбування. Тому, перед початком роботи, потрібно уважно ознайомитися з технологією цієї справи. Якщо вона буде порушена, є ймовірність того, що ви до кінця зіпсуєте шкіряні меблі. Почнемо з того, що такий метод застосовується при значних пошкодженнях шкіри (наприклад, якщо оббивка порвалася або її пропали, прорізали).

Під пошкоджене місце потрібно підкласти шматок щільної вати (також підійде поролон). Після цього обов'язково проклеїти цю ділянку зсередини клеєм і залишити сохнути. Також потрібно промити і знежирити шкіру, як і в попередньому випадку. Після чого підбираємо необхідний нам колір рідкої шкіри (іноді потрібно змішати кілька відтінків) і наносимо його на пошкодження пензлем або ж шпателем, ретельно вирівнюємо поверхню. Якщо у вас десь завалявся шматочок шкіри, з якого зроблена обшивка меблів, то можна прикласти його (для створення фактури максимально близькою до натуральної).

 
На цьому усунення дефекту і ремонт шкіряних меблів закінчується. У тому випадку, якщо ви все зробили правильно, ретельно дотримувалися умов інструкції, то, напевно, результат вас порадував. Якщо не придивлятися, то складно взагалі помітити, що з місцем, де раніше зяяла дірка, взагалі щось відбувалося - все виглядає природно і досить таки акуратно.
Перетяжка шкіряних меблів своїми руками
Якщо ваша шкіряні меблі зносилася настільки, що вищеописані методи вже не допоможуть, то надати їй чудовий вид зможе тільки такий радикальний метод, як перетяжка. Але іноді його використовують ті, хто хоче просто злегка оновити інтер'єр, а купувати нові меблі - занадто накладно. У будь-якому випадку, ремонт шкіряних меблів своїми руками і її перетяжка - це не таке вже й складне заняття, як може здатися з першого погляду. Якщо у вас є хоча б мінімальні навички поводження з простим будівельним інструментом і запас терпіння, то все повинно вийти!
Вибір нової обшивки залежить від ваших особистих переваг і від фінансових можливостей, але, в будь-якому випадку, потрібно пам'ятати, що ви можете зіпсувати матеріал, тому варто брати з запасом! Крім цього, для вашої ж зручності, з кожного боку потрібні припуски по 10 см. На підготовчому етапі варто також розібрати меблі по частинах: таким чином стара оббивка з легкістю знімається (для виконання цієї маніпуляції може знадобитися як викрутка, так і молоток, обценьки - тут будь-які методи хороші). Після цього ви побачите, в якому стані знаходиться поролон. Якщо він збився в грудки, зносився, потерся, то його також потрібно замінити. Листи поролону вирізаються відповідно розміру спинки або сидіння, кріпляться до каркасу меблів за допомогою будівельного степлера і скоб і, як правило, це не становить особливої ​​складності.

Стару обшивку не варто викидати відразу ж, адже її найкраще використовувати, як лекало. З нової шкіри ми вирізаємо деталі в такому ж розмірі і кількості, як старі. Це найбільш точний варіант крою матеріалу! Після цього необхідно зшити деталі (краще це робити за допомогою швейної машини - це і швидше, і міцніше, і зручніше). Далі всі деталі оббивки прикріплюються до деталей каркаса меблів і вона збирається воєдино. Як це зробити акуратно і професійно, та так, щоб не зіпсувати меблі на останньому етапі? На кутах матеріалу (шкіри) робляться надрізи, щоб було зручніше прикріпити нову обшивку, а куточки з особливою акуратністю підгинаються всередину конструкції і прибиваються невеликими цвяхами. Після чого слід найвідповідальніший етап - це завершення натягування шкіри. Робити це потрібно не поспішаючи, ретельно розправивши всі складки і сильно (але в міру) натягнувши обшивку, прикріпити її з іншого краю. Якщо зроблено все правильно, то в результаті повинна вийде м'яка, але щільна і пружна деталь (обшивка).
Як бачите, ремонт шкіряних меблів своїми руками - це непроста справа, в якому є безліч нюансів, але вивчивши їх, можна займатися цим постійно, не витрачаючи гроші на реставрацію у майстрів!

Просмотров: 816 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0