Суббота, 18.05.2024, 10:44 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2017 » Ноябрь » 16 » Секрети вибору системного блоку для комп'ютера
11:27
Секрети вибору системного блоку для комп'ютера

Системний блок - це головна частина настільного комп'ютера, визначає його швидкодію та продуктивність. Він являє собою коробчастий корпус, набитий різними запчастинами, знання функціональних можливостей яких дозволить придбати комп'ютер з потрібними характеристиками. Тому вибір системного блоку в основному полягає у виборі його комплектуючих і складових пристроїв. 

Так, корпус купується системного блоку повинен бути як можна більше, так як краще буде охолодження комплектуючих деталей його складових і, отже, безпеку роботи. Це пов'язано з великою кількістю тепла, що виділяється при інтенсивній та тривалій роботі комп'ютера, яка дуже негативно позначається на безперебійному функціонуванні комплектуючих деталей системного блоку. Бажаним на лицьовій передній частині системного блоку є знаходження USB портів (універсальні роз'єми для підключення різного додаткового устаткування і роз'ємів для навушників. При цьому зручніше, коли вони поруч один з одним по горизонталі розташовуються, а не по вертикалі (один над одним). На бічних кришках корпусу обов'язково повинні бути вентиляційні отвори. 

Основна частина будь-якого системного блоку – це, звичайно, материнська плата, так як до неї підключаються всі пристрої. Тільки від неї залежить, які периферійні пристрої будуть працювати з комп'ютером, а які ні. Бажано материнську плату підбирати за такими характеристиками: тип підтримуваної процесора, виробник, тип і кількість слотів відеокарти і оперативної пам'яті, кількість usb, sata і ide роз'ємів. 

При виборі материнської плати вирішальним фактором є відомий і якісний виробник. На ринку материнських плат самим дорогим і якісним брендом є ASUS, потім гідні показники мають такі виробники, як Gigabyte і MSI. Ось з цього ряду виробників і треба вибирати материнську плату для системного блоку. Материнські плати розрізняються за типом підтримуваного процесора: від компаній NTEL і AMD. Першість поки за процесорами компанії INTEL– це сучасні і надійні процесори Core i3, Core i5, Core i7. Таким чином, орієнтуючись на ці процесори, у материнської плати повинен бути тип роз'єму підтримуваного процесора, а саме, LGA-1156. Серед цих процесорів найбільш оптимальним є чотирьохядерний Corei5, грунтуючись загальновизнаним співвідношенням ціни/якості. 

Дешеві вживані системні блоки з Європи замовляйте тут: купить системный блок бу в Украине.

Важливий також вибір на платі типу і кількості слотів для оперативної пам'яті. Ще рік тому безперечним стандартом у користувачів вважався тип пам'яті DDR2, однак зараз на зміну йому з'явився більш швидкий DDR3, так що, вибираючи материнську плату, слід переконатися, що плата підтримує саме новий стандарт DDR3, при цьому роз'ємів таких має бути не менше двох. Тобто треба брати 2 плати оперативної пам'яті на 2 гігабайти кожна. При цьому виходить загальний об'єм пам'яті 4 гб, який є стандартним варіантом на даний час. На платі має бути не менше чотирьох USB роз'ємів, розташованих на задній стінці купується системного блоку.

На материнській платі роз'єми SATA і IDE призначені для підключення DVD приводів і жорстких дисків на комп'ютер. Роз'єм IDE більш старого зразка, він в даний час майже не використовується, тим не менш, все ж краще мати на платі хоча б один, призначений для підключення морально застарілого обладнання. Найчастіше це необхідно і дуже виручає. Сучасний стандарт SATA розроблений для підключення жорстких дисків. Таких роз'ємів бажано мати не менше чотирьох, причому новітньої модифікації SATA3, якщо дозволяє фінансовий стан. На материнській платі в обов'язковому порядку повинен бути присутнім роз'єм для сучасних відеокарт PCI express 16, а також застарілі роз'єми PCI (хоча б 2), що необхідно для можливості приєднання додаткових пристроїв. 

Вибір відеокарти слід проводити за трьома характеристиками. По-перше, за кількістю бітів, вимірюваних в бітах. Більша кількість біт у відеокарти дозволяє отримувати більш насичене зображення з глибокої і виразною передачею кольору. По-друге, за кількістю власної оперативної відеопам'яті, вимірюваної в гігабайтах. По-третє, по виробнику слід вибирати відеокарти у двох відомих і конкуруючих між собою компаній. Це бренд Nvidia з якісними відеокартами різних моделей GeForce і бренд ATI з не менш якісними відеокартами різних моделей. При цьому треба пам'ятати наступний нюанс: такий параметр як бітрейт важливіше, ніж кількість оперативної пам'яті відеокарти, так як від нього залежить більшою мірою якість відеокарти і її вартість. Наприклад, якість картинки відеокарти з параметрами 1 гігабайт оперативної пам'яті на 128 біт набагато гірше, ніж 0.5 гігабайт власної оперативної пам'яті на 256 біт. Тому при покупці відеокарти слід звернути увагу на бітність, а вже потім на кількість її пам'яті. Відеокарту у зв'язку з вищевикладеним слід брати з битностью не менше 256 біт і власною пам'яттю 512 мегабайт.

Вибір жорсткого диска слід проводити за обсягом збереженої інформації. На сьогоднішній день стандарт - об'єм не менше 500 гігабайт, а в ідеалі - 1 терабайт. Для системного блоку підійде будь-який сучасний DVD привід від відомих виробників, так як всі вони є пишуть і можуть читати як DVD, так і CD диски. Особливу важливість має вибір Блоку Живлення, адже від нього залежить безперебійна і правильна працездатність всіх пристроїв системного блоку і всього комп'ютера. Тут якісний виробник має особливе значення в виду того, що якщо блок живлення буде функціонувати з перебоями і неправильно, то може вийти з ладу вся дорога апаратна частина комп'ютера. Добре себе зарекомендували якісні блоки живлення від відомої фірми HUNT KEY. Зазвичай в системних блоках застосовуються блоки живлення від 300 до 750 Ватт

Просмотров: 421 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0