Суббота, 18.05.2024, 09:45 | Приветствую Вас Гость

Медицина

Главная » 2017 » Декабрь » 21 » ЩО ЛІКУЄ УРОЛОГ?
23:59
ЩО ЛІКУЄ УРОЛОГ?

До спектру діяльності лікаря відносяться порушення, що не належать до певної, одній сфері — до хірургії, венерології, сексопатології, терапії, кардіології або ендокринології. Кожне із захворювань, з якими звертаються до цього фахівця, об'єднує всі перелічені напрями. Якщо порушення будь-якої із зазначених сфер виникає на тлі захворювання загального профілю, уролог залишає за собою право залучити до складання плану обстеження та лікування колег — кардіолога, ендокринолога, терапевта.

Також специфіка уролога-андролога передбачає усунення захворювань, потенційно здатних вплинути на перераховані сфери. Приміром, вилікувавши ракову пухлину, спеціаліст попередить розвиток метастазів в легені і кістки, що належить до сфери впливу терапевта. Позбавивши пацієнта від варикоцеле, лікар допоможе йому уникнути безпліддя, лікування якого належить до компетенції репродуктолога. Усунувши нетримання сечі, уролог попередить розвиток у пацієнта психологічних проблем від перебування в соціумі і т. д.

Потрібен уролог?! Значить вам сюди: клиника урологии.

ЩО ЛІКУЄ УРОЛОГ?

ЗАХВОРЮВАННЯ СЕЧОСТАТЕВОЇ СИСТЕМИ

Спектр діяльності лікаря широкий, тому чоловік може до нього звернутися з наступними проблемами:

Орхоэпидидимит. Запалення яєчка і його придатка. Виникає після переохолодження, удару, але частіше — внаслідок інфекції, що передається статевим шляхом. Патологію лікують антибіотиками: їх вводять краплинно або ін'єкційно. Прогноз сприятливий.
Варикоцеле. Варикозне розширення, запалення вен сім'яного канатика. Причини розвитку — перегрів паху нижньою білизною, підйом вантажів, застої сперми. Запідозрити захворювання можна по болі в області паху або мошонки. Інші виражені симптоми на ранніх стадіях відсутні. Рішення проблеми зі здоров'ям — проведення операції.
Сечокам'яну хворобу. Камені можуть бути розташовані всередині сечового міхура, нирки, сечоводу. Вони бувають різні за хімічним складом, розміром, текстурі, але об'єднує їх причини розвитку — порушення обміну речовин, низькоякісне харчування, вживання забрудненої води, малорухливий спосіб життя. Уролог запропонує руйнування каменю лазером або виведення природним шляхом (якщо дозволяє розташування і розмір відкладення).
Папіломи. Нарости і бородавки, які виникають на члені, яєчках і в паху після контакту з носієм вірусу. Небезпечні плоскі папіломи здатність ставати раковою пухлиною. Звернутися до уролога потрібно якомога раніше. Лікування передбачає припікання, видалення скальпелем або усунення лазером.
Простатит. Запалення передміхурової залози. У важких випадках чоловік ходить по краплях, це доставляє йому біль, на тлі проблеми розвивається проблема з потенцією — немає сексуального потягу, збудження. Відбувається після переохолодження, непостійної статевого життя, якщо він довго і нерухомо сидить (за комп'ютером — частіше). Лікують антибіотиками, протизапальними препаратами.
Цистит/уретрит. Виникає після переохолодження, а також як наслідок інших патологій (нерідко — венеричного походження). У чоловіків сечовий міхур запалюється рідше з-за довгого сечовипускального каналу (пролягає вздовж пеніса), що веде до органу. Цистит та уретрит (запалення сечівника) супроводжуються болем при спробі помочитися, іноді — наявністю білих виділень із сечовивідного каналу, підвищенням температури тіла. Уролог призначає антибіотики, прогрівання запаленої ділянки фізіотерапевтичними методами, спазмолітики.
Аденома передміхурової залози. Доброякісна пухлина простати. Хвороба проявляється дискомфортом всередині промежини, затримкою сечі (пацієнт не може помочитися), виділенням сечі по краплях (через перекриття пухлиною каналу). Проводять операцію, під час якої руйнують вузол, а потім 10 днів вводять антибіотики.
Рак передміхурової залози, сечового міхура. Злоякісна пухлина. Ознаки — сильна біль всередині надлобковій області, наявність крові в сечі, раптове, різке схуднення. Враховуючи стадію захворювання, спеціаліст пропонує проведення операції, променевої або хіміотерапії.
Це основні порушення, з якими можна звернутися до фахівця, пройшовши обстеження і почавши лікування. Його успішність залежить від стадії захворювання на момент звернення.

Просмотров: 450 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Декабрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 7
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0